СДСМ: Медиуми го прекршуваат Изборниот законик, известуваат за кампања

Медиумите се должни да ги почитуваат одредбите од Изборниот законик, посебно членот 69-а, во коишто се забранува изборно медиумско претставување и други јавни собири и настани надвор од периодот предвиден за изборна кампања, се вели во соопштението

ДИК: Изборната кампања започнува в понеделник, 21.ноември

Државната изборна комисија потсетува дека од денот на распишување на изборите па се до почеток на изборна кампања, радиодифузерите и печатените медиуми не смеат да емитуваат, односно да објавуваат платено политичко рекламирање

Отфрлени и кандидатските листи на НДМ на Бачев

Сите девет членови на ДИК гласаа за отфрлање на листите на партијата на Јанко Бачев, со образложение дека има големи неправилности, како несовпаѓање на потписите на предложените кандидати и промена на кандидати без барање од ДИК

Списоци со гласачи за понижени граѓани

Погледнете ја последната голема сторија на А1 телевизија поради која што во СЈО како сведоци минатата недела беа повикани новинарите Сашка Цветковска, Наташа Стојановска, Младен Чадиковски и Борјан Јовановски во предметот „Титаник“