Денеска гласаат затворениците, дијаспората и болните и изнемоштените

Со гласање на затворениците, раселените, болните и изнемоштените лица, како и со гласањето во дијаспората стартуваа деветтите по ред парламентарни избори во независна Македонија. Избирачките места...

Денеска гласаат затворениците, дијаспората и болните и изнемоштените

Со гласање на затворениците, раселените, болните и изнемоштените лица, како и со гласањето во дијаспората стартуваа деветтите по ред парламентарни избори во независна Македонија. Избирачките места...

Идентификација на гласачите со фотографии за да се спречи злоупотреба

За прв пат на овие избори, на избирачкиот список освен личните податоци за гласачите, ќе има и фотографии за полесна идентификација, како и елиминирање на евентуални злоупотреби, информираа денеска од Државната изборна комисија