Улично осветлување ќе има цела ноќ, ќе свети секоја втора светилка во Карпош

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, воведува нова мерка за штедење на електричната енергија за улично осветлување. Станува збор за исклучување на секоја втора светилка во...

Јакимовски предлага учениците да се вратат на училиште, а штрајкот да продолжи по 10 јуни

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски преку видео обраќање изрази поддршка за штрајкот на просветните работници и понуди предлог за минимизирање на штетите врз учениците. Со...

Јакимовски: Не сакам добри односи со Бугарија, тие не омаловажуваат, деградираат и исмеваат

Градоначалникот на општина Карпош Стевчо Јакимовски вели дека не сака да имаме добри односи со Бугарија затоа што цело време не омаловажуваат, деградираат, исмеваат, не уценуваат....