Јапонија потроши 15,4 милијарди долари за организација на Игрите во Токио

Тоширо Муто, генерален секретар на Организациониот комитет „Токио 2020“, зборуваше за трошоците на Јапонија, земјата домаќин на Олимписките игри. – Вкупните трошоци за организација на Олимписките...