Јапонија тестира воз на водород

Моторот генерира електрична енергија која се складира во батерии со голем капацитет со хемиско комбинирање со водород од резервоар со атмосферски кислород. Најголемата јапонска железничка компанија...

Наскоро ќе има само една вакцина за цел живот, јапонските научници пред револуционерен подвиг

Светот е пред третата година во борбата против коронавирусот, но добрите вести доаѓаат од Токио, Јапонија. Имено, тамошните научници забрзано работат на револуционерна вакцина која ќе гарантира доживотна...

Проблеми во снабдување, недостиг на чипови и ковид-19: „Тојота“ го прекинува производството во пет фабрики

Јапонскиот производител на моторни возила „Тојота“ денеска соопшти дека од наредниот месец ќе го прекине производството во пет фабрики во Јапонија поради проблеми со синџирот на...