Европска централна банка: Еврото го воведовме пред 20 години, денес го користат повеќе од 340 милиони луѓе

Замислено во 1970-тите со намера да ги олесни трговските трансакции и да се натпреварува со доларот, еврото физички влезе на пазарот на 1 јануари 2002 година, кога првите 12...

(Видео и фото) Дефиле на пожарникари, полицајци, здравствени работници, армија, спортисти за јубилејот

Музичката програма што ќе следува по обраќањата на државниот врв предвидува изведба на  музички сплет од познати нумери специјално аранжиран за оваа пригода, отпеан на јазиците...