Спринтерите на Јамајка обвинуваат: Предолго чекавме

„Трката доста доцнеше. Тоа беше лудо. Во пресрет на финалето имаше две церемонии на доделување на медали што траеја 40. минути. Се загревавме и чекавме, па пак се загревавме и чекавме. Мислам дека чекањето нè дотепа“, вели Јохан Блејк кој трчаше како трета измена во финалето на штафетата 4х100 метри