ЕУ е неспособна да носи стратешки одлуки, С. Македонија е кандидат 17 години – Ципрас за „Еурактив“

Европската унија ќе ги трпи последиците од нејзиниот недостиг на единство во однос на Западен Балкан, изјави Алекс Ципрас, поранешен грчки премиер и лидер на левичарската...

Украина во јуни ќе добие кандидатски статус за членство во ЕУ, очекува вицепремиерката Стефанишина

Украинската вицепремиерка задолжена за европска и евроатлантска интеграција, Олга Стефанишина изјави дека очекува Украина во јуни да добие кандидатски статус за членство во ЕУ. Стефанишина истакна...