Пленковиќ казнет со 400 евра бидејќи не го навел имотот кај Дубровник, наследство на неговата сопруга

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ, денеска е казнет во износ од 3.000 куни (400 евра) поради несовпаѓање на имотната картичка. Комисијата за одлучување за судир на...