Најмалку две до три години за патување по нов автопат

Охриѓани ќе треба да почекаат уште некоја година за да може по автопат да патуваат до Скопје. Наместо на почетокот на 2018 година како што првично беше предвидено, автопатската делница од Охрид до Кичево ќе се пролонгира за неколку години