Избори 2020: Кои пратеници ќе учествуваат во работата на новиот парламентарен состав?

Коалицијата „Можеме“ предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, како што засега стојат работите, ќе има 46 народни претставници, коалицијата „Обнова на Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе има 44, Демократската Унија за Интеграција (ДУИ) - 15, коалицијата „Сега можеме“ на Алијансата на Албанците и Алтернатива - 12, „Левица“ - 2 и Демократската партија на Албанците (ДПА) - 1

Заев: Пред средината на февруари ќе нема коалициски договори и спогодби

Премиерот најави дека на седниците на Извршниот и на Централниот одбор на СДСМ в петок ќе се разговара за сите политички прашања, ќе се направи рекапитулар на годината, а ќе се разгледуваат и односите со сите во коалицијата, потенцирајќи дека таа донела големи одлуки за државата