Ковид биланс за последните 24 часа: Тројца починати пациенти, 115 нови и 225 оздравени

Во изминатото деноноќие, според МЗ, се направени 1.825 тестирања со позитивмни наоди кај 32 лица од Скопје, 14 од Штип, 11 од Гостивар, 10 од Тетово, по осум од Дебар и од Берово, седум од Куманово, четири од Свети Николе, по три од Делчево, од Охрид, од Гевгелија, од Кичево и од Крива Паланка, по две од Прилеп и од Велес и по едно лице од Кочани и од Пробиштип

Дневен Ковид биланс: Починаа 15 лица, 173 новозаболени и 150 излекувани

Oд Министерството за здравство посочуваат дека во изминатото деноноќие се направени 1.653 тестирања со позитивен наод кај 75 лица во Скопје, 14 во Струга, 10 во Охрид, по девет во Куманово и во Тетово, осум во Штип, седум во Гостивар, по шест во Дебар, во Прилеп и во Свети Николе, четири во Кочани, по три во Велес, во Кавадарци, во Кичево и во Ресен, две во Гевгелија и по едно лице во Струмица, во Крушево, во Пробиштип, во Берово и во Валандово.