Ќе се укинат ли ковид сертификатите за влез во моловите? Комисијата за заразни болести ја разгледува оваа можност

Комисијата за заразни болести ја разгледува можноста за укинување на ковид сертификатите за влез во моловите.  Комисијата за заразни болести ја разгледува можноста за укинување на...

АЗЛП: Проверката на сертификатите за имунизација не е злоупотреба на лични податоци

Tаквата активност излегува надвор од опсегот на Законот за заштита на личните податоци и следствено не би претставувала злоупотреба на личните податоци, наведуваат од АЗЛП. Доколку...