Институциите заштедија струја

Министерот за економија Крешник Бектеши, презентирајќи ја анализата за заштеда на електрична енергија од страна на државните институции и јавни претпријатија рече дека е остварена вкупна...

Бектеши: Во наредните десет дена се очекува намалување на цените на основните прехранбени производи

Во наредните десет дена очекуваме намалување на цените на основните прехранбени производи, посебно на тие наведени во Одлуката за утврдување на маржите од 5 до 12...

Институциите заштедиле 20 отсто струја но не сите, Министерството за локална самоуправа рекордер по потрошени 79 отсто повеќе

Државните институции заштедиле 20 отсто струја во септември годинава споредено со септември лани. Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска информираше колку се спроведуваат препораките на Владата...

Превенирањето на енергетската криза централна тема во септемвриската агенда на Владата

Судејќи според последните изјави за резултатот од средбите во Грција и Бугарија, Македонија, во соработка со соседите, ќе го преживее „струјниот удар“ кој го прогнозираат енергетските...

Маржата за трговија со струја ограничена на 10 отсто, крајниот снабдувач ќе наплаќа 20 наместо 50 отсто

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе одлука за посебни услови според кои ќе се определува највисоката трговска маржа на пазарот со електрична...

Цената на струјата галопира, денес вонредна средба меѓу Анѓушев и Бектеши

Министерот за економија Крешник Бектеши и претседателот на Македонската енергетска асоцијација Кочо Анѓушев денес на вонредна средба во Стопанската комора ќе го дискутираат најновиот развој околу...