Енергетиката, иновациите и странските инвестиции во фокус на разговорите помеѓу Бектеши и Брнз

Економските последици од руско-украинскиот конфликт и инфраструктурните проекти во Северна Македонија биле теми на разговор за време на денешната средба помеѓу амбасадорката на САД, Кејт Мари...

Финансиска поддршка за покривање на дел од сметките за струја побарале 6.500 граѓани

Има голем интерес кај граѓаните за користење на мерката за финансиска поддршка за покривање на дел од сметките за електрична енергија за домаќинствата со ниски примања....

Почна со работа новиот погон на Леар и Нормак во ТИРЗ Тетово, инвестиција од 15 милиони евра и 1.500 вработувања

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ја врачи употребната дозвола за новиот производствен погон на американската компанија Леар и Нормак инвестмент груп во Технолошко – индустриската...

Бектеши бара продолжување на одлуката за замрзнати цени на основните прехранбени производи

Бектеши бара цените на производите да останат замрзнати и во февруари.  Министерот за економија Крешник Бектеши побарал од Владата да ја продолжи мерката за замрзнување на...

Уверување за топли радијатори и до 1 часот по полноќ: ЕСМ од денеска го презема управувањето со БЕГ

Откако Владата вчера го одобри текстот на Договорот за деловно-техничка соработка со кој се регулираат меѓусебните права на Производство на топлина Балкан Енерџи (БЕГ) и Електрани...