Николовски повика да се расветлат сите криминали: Само така ќе има правда, корупцијата не се исплати!

Корупцијата влијае на општествениот, политичкиот и економскиот развој на цели народи. И развиените и неразвиените земји се ранливи на корупција, а таа е најголема, таму каде...

Рации во 30 објекти во Германија: Полицијата по траги за перење пари и организиран криминал

Германските специјални полициски единици денеска извршија претрес во околу 30 објекти, како дел од истрагата за перење пари и организиран криминал во западногерманската држава Северна Рајна-Вестфалија....

Костадинов: Мицкоски криминално испумпувал пари од ЕЛЕМ за луѓе од ВМРО

Како тогашен директор извршителот Мицкоски склучил Договор за адвокатски – советодавни услуги со Панче Тошковски, од ВМРО-ДПМНЕ, со кој му дал 1.600.000 денари, за период од две години.Само 5 месеци подоцна, во март 2017 година, Мицкоски склучува нов Договор со Тошковски, вреден нови 8.850.000 денари односно 143.000 евра, за адвокатски услуги!“, рече портпаролот на СДСМ.

Од лисици во копачки: Убијци, силувачи, дилери, педофили се вратија во фудбалот

Голем број на фудбалери се соочија со законот за тешки кривични дела, а по издржување на затворските казни се вратија на најважната споредна работа во светот. Дел од нив (според некои податоци ги има преку 120) се звучни имиња и со статус на репрезентативци во своите земји