Бектеши: Ќе се прогласи кризна состојба во енергетскиот сектор, рестрикции засега не се предвидени

Министерот за економија, Крешник Бектеши, во „Економски магазин“ на телевизија Алсат вечерва најави дека ќе се прогласи кризна состојба во енергетскиот сектор. Тој ова ќе го...

Вонредна или кризна состојба?

Иако навидум двете состојби предвидуваат генерално исти мерки кои би значеле построга контрола и поголеми забрани за граѓаните, сепак вонредната состојба овозможува поефикасно и поитно функционирање на институциите