Тргнаа на крстарење, завршија во карантин: Германски крузер изолиран кај Виена поради голем кластер на позитивни на ковид-19

Германски крузер, кој е на крстарење по Дунав, заврши во карантин крај Виена, откако во него е регистриран голем кластер на инфицирани патници со ковид-19. Според...

Јокохама: Почна истоварот на патници од крузерот „Дајмонд Принцес“

Крузерот го напуштија 500 лица кои не покажаа симптоми на корона-вирус. Нивните тестови беа негативни и немаа никаков контакт со заболените лица, наведе јапонското Министерство за здравство. Лицата без симптоми и со негативни тестови притоа ќе добијат потврда дека „не претставуваат никаков ризик за зараза со корона-вирус“

МНР: Потврден коронавирус кај еден Македонец на крузерот во Јокохама

Нашиот државјанин, како што се посочува, во моментот е хоспитализиран во здравствена установа во Јапонија. Македонската Амбасада во Токио е во комуникација со него на дневна основа, но и со останатите двајца Македонци кои сè уште се наоѓаат на крузерот и кои изјавуваат дека се чувствуваат добро и досега не пројавиле симптоми кои може да укажуваат на присуство на коронавирусот

Јапонија: Нови 44 случаи со корона-вирус на крузерот „Дајмонд принцес“

Со тоа бројот на заболени на бродот, на кој во карантин се наоѓаат околу од 3.700 патници и членови на екипажот, се зголеми на 218 лица од 713 лица колку што досега се вкупно тестирани, соопшти јапонското Министерство за здравство

МНР: Тројцата Македонци на крузерот во Јокохама во добра здравствена состојба

Од МНР посочуваат дека Амбасадата на Република Северна Македонија во Токио остварила директна комуникација со тројцата македонски државјани кои се наоѓаат на бродот „Diamond Princess” во Јокохама. Станува збор за двајца мажи и една жена кои се членови на екипажот

Корона-вирус: Шеесет нови случаи на крузерот „Дајмонд Принцес“ со тројца Македонци

Кинеската национална здравствена комисија соопшти дека од вчера до денеска бројот на починати од епидемијата на коронавирус е зголемен на 910, од кои само во Кина починале 908

Крузер во карантин: Корона-вирусот „заклучи“ тројца Македонци во Јокохама

Од МНР соопштуваат дека и претпладнево е остварен разговор со македонската Амбасада во Токио чии претставници се „на линија“ со јапонското Министерство за здравство. Засега не е позната состојбата на тројцата Македонци, нивниот идентитет, од каде се и дали биле како туристи или како дел од персоналот на крузерот во кој се евидентирани 61 заболено лице

Крузер во карантин: Корона-вирусот „заклучи“ тројца Македонци во Јокохама

Од МНР соопштуваат дека и претпладнево е остварен разговор со македонската Амбасада во Токио чии претставници се „на линија“ со јапонското Министерство за здравство. Засега не е позната состојбата на тројцата Македонци, нивниот идентитет, од каде се и дали биле како туристи или како дел од персоналот на крузерот во кој се евидентирани 61 заболено лице

Норвешкиот крузер „Викинг скај“ пристигна во пристаништето во Молде

Крузерот, на кој се наоѓаа над 900 лица, до Молде го довлекоа еден реморкер и два брода. Влечењето на бродот започна претпладнево, откако се подобрија временските услови и се смирија брановите, но и откако беа ставени во функција три од неговите четири мотори по 24. часа минати на отворено море