Културниот центар „Иван Михаилов“ бара од амбасадите да ги заштитат од омразата во Македонија

Бугарскиот културен центар „Ванчо Михаилов“, пред малку објави писмо за кое велат дека го испратиле до сите странски амбасадори во Македонија. Во писмото тие поименично го...

Да се одбележи битка од 1944 година во која заеднички се бореле македонски и бугарски баталјон-предлагаат од ВМРО-НП

На 29 ноември 1944 година во завршницата на февруарскиот поход третата борбена група составена од еден македонски баталјон и бугарскиот баталјон „Христо Ботев“ под команда на...

Политичката дебата за македонската историја ги вжешти социјалните мрежи – еден од дијалозите Георгиевски vs Котлар

Политичката дебата за ликот и делото на револуционерот Гоце Делчев се префрли и на социјалните мрежи. Поранешниот премиер Љубчо  Георгиевски во последната објава на Фејсбук тврди...

Георгиевски: Имав документ дека Стојменов земал провизија од продажбата на Стопанска банка

Екс претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и поранешен премиер, а сега лидер на ВМРО-НП со вакво тврдење во интервјуто во емисијата „Во центар“. Документот, како што рече, „своевремено го дал на поранешниот министер за финансии, претседател на ВМРО-ДПМНЕ и премиер, Никола Груевски, но не излегол во јавност“