Суд за човекови права во Стразбур: Жртвите од лустрација обесштетени со 32.400 евра

Европскиот суд за човекови права во Стразбур (ЕСЧП), постапувајќи по предметите за процесот на лустрација, досега има донесено шест пресуди против Северна Македонија, а во меѓувреме постапува и по предметите за Владимир Милчин, Кирил Псалтиров и Николче Бабовски

„Моќникот“ Милошоски пак за „кодошите“ – жртвите бараат негова кривична одговорност

Независно од тоа дали СЈО направило формални пропусти, редовното Јавно обвинителство има можности да обезбедува докази и кривично да ги гони пратеникот Милошоски и Томе Аџиев, кој ја водеше Комисијата за лустрација, вели за поранешниот државен јавен обвинител, Стеван Павлевски за Нова ТВ

Заев на Фејсбук: Поништување на т.н. лустрација и надоместок за оштетените лица

Предлог-законот за огласување ништовност и поништување на правни акти, дејствија, мерки и правни последици од постапките за лустрација беше донесен на денешната редовна владина седница