Замена за новите градоначалници: Собранието верификува мандати на шест пратеници

Собранието на денешната пленарна седница ги верификува мандатите на новите пратеници откако неколкумина народни избраници станаа градоначалници на локалните избори што завршија во неделата. „За“ гласаа...

Уставен суд не поведе постапка за мандатите на градоначалниците

Уставниот суд на денешната седница не поведе постапка за оценување на уставноста на Иницијативите на Министерството за локална самоуправа и Светскиот Македонски Конгрес, за продолжување на...

Почнаа преговорите на СДСМ и ДУИ

Потпретседателите на ДУИ, Теута Арифи, Изет Меџити и Невзат Бејта, денеска се сретнаа со претставници од СДСМ, односно од работна група составена од Радмила Шекеринска, Рената Дескоска...