Пред ВМРО-ДПМНЕ стои голем предизвик за формирање влада доколку се покаже дека тие ќе бидат мандаторите.

Пред ВМРО-ДПМНЕ стои голем предизвик за формирање влада доколку се покаже дека тие ќе бидат мандаторите.

Какво ќе биде сценариото ако ВМРО и ДУИ формираат влада. Ќе треба ли Али Ахмети да доаѓа секој ден во Собранието, за да се изгласа некој закон.

Од друга страна пак, ако постои некоја опција ВМРО-ДПМНЕ  да коалицира со останатите албански партии, на Груевски ќе му биде тешко да ги исполни сите услови кои тие ги бараат.

Кои се опциите на СДСМ за формирање влада и дали по оваа тензична изборна атмосфера следува демократска пролет во парламентот?