Јапонска иновативност: Медалите за ОИ 2020 од стари електронски уреди

За 5.000 медали, како што стои во соопштението на организаторите на ОИ 2020, потребно е да се извадат два тона злато, сребро и бронза. Колку за споредба, за одличјата за ОИ 2012 во Лондон се потрошија 9,6 килограми злато, 710 килограми сребро и 1,3 тони бронза

Заврши атлетското ЕП во сала во Белград: Полјаците најуспешна нација

Репрезентативците на Полска освоија вкупно 12 медали. Втора е В. Британија со 10 одличја, трета е Германија со 9. Македонија на првенството имаше двајца претставници. Сашо Голубиќ (7,07 секунди) го освои 24 место во конкуренција на 26 спринтери на 60 метри, Мартина Мироска заврши последна во скок во далечина (5,58 метри)