Британски „Канал 4“: „Фајзер“ платил експерти за да ја напаѓаат вакцината на „АстраЗенека“

Фармацевтскиот гигант „Фајзер“ е обвинет дека платил експерти за да ја дискредитираат вакцината против коронавирус на конкурентската компанија „АстраЗенека“, објави британскиот „Канал 4“. „Фајзер“ наводно финансирал...