Саудиска Арабија: По две години ограничувања, верници од странство можат да заминат на аџилак во Мека

Саудиска Арабија оваа година ќе дозволи до милион луѓе да се приклучат на аџилак во Мека, по две години строги ограничувања поради Ковид-19, објавија саудиските државни...