Бугарската влада го одобри Меморандумот за разбирање со С.Македонија и Албанија за инфраструктурата долж коридорот 8

Бугарската Техничка влада денеска го одобри Меморандумот за разбирање помеѓу Северна Македонија, Бугарија и Албанија за соработка во изградба на инфраструктура долж Коридорот 8, соопшти владината...

Бектеши ќе потпише Меморандум за соработка со Националната платформа на жени претприемачи

Министерот за економија, Крешник Бектеши денеска ќе потпише Меморандум за соработка со Националната мрежа на жени претприемачи. Целта на Меморандумот за соработка, како што информираат од...

НБР на С.Македонија и Хрватската централна банка потпишаа меморандум за соработка

Народна Банка на Република Северна Македонија (НБРСМ) и  Хрватската народна банка (ХНБ) денеска склучија Меморандум за соработка. Потписите на документот ги ставија Гувернерката на НБРСМ, Анита...

Агенцијата за национална безбедност ќе ги вработува најдобрите македонски студенти

Директорот на Агенцијата за национална безбедност (АНБ), Виктор Димовски и ректорот на Универзитетот во Битола, Сашо Коруновски викендот потпишааа Меморандум за соработка. Со документот се потврдува...

ДИК за поголемо учество на лицата со попреченост во изборниот процес

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Државната изборна комисија, потпишаа Меморандум за соработка. „Во пресрет на локалните избори 2017, повторно направивме мало...

Се намалуваат цените на разговори и роаминг меѓу Македонија и Бугарија

Документот овозможува регулаторните тела на двете држави да почнат процедура со која ќе ги поттикнат операторите да склучат договори за пониски цени при разговор, пораки и интернет во роаминг