ОИ: Блажевска-Еминова со 40-то време во квалификациите на 100 метри слободно

Македонската пливачка Миа Блажевска-Еминова оствари 40-то време во квалификациите на 100 метри слободно на Летните олимписки игри во Токио. Петнаесетгодишната македонска олимпијка оствари време од 57:19...