Светските предизвици во 2021 година: Миграциска криза, враќање на талибанците, мутации на ковид-19, вакцини, климатски промени

10. Договорот за AUKUS На 15 септември, претседателот Џо Бајден, австралискиот премиер Скот Морисон и британскиот премиер Борис Џонсон заеднички објавија ново трилатерално безбедносно партнерство наречено...

Можна е најголема мигрантска криза досега

Периодот што следува може да биде период на најголема мигрантска криза од Втората светска војна до денеска. Ова е заклучокот од брифингот на МАРРИ што се одржа во Министерството за надворешни работи