Синдикатот и Министерствотo не се договорија, продолжуваат преговорите за уште десет дена

Денеска се одржа последната работна средба помеѓу Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) и Министерството за образование и наука закажана од овластениот помирувач. На...

Денес ќе се оддржи последната работна средба меѓу Синдикатот и Министерството за образование

Денеска ќе се одржи последната работна средба помеѓу Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) и Министерството за образование и наука закажана од овластениот помирувач...

Шаќири: Согласноста се постигна и очекувавме Синдикатот да го прифати предлогот од 12 отсто покачување на платите

Согласноста се постигна и очекувавме СОНК да го прифати предлогот од 12% покачување на платите, кажа министерот за образование и наука Јетон Шаќири во емисијата „Вин-вин“....

(Видео) Незадоволни членови од синдикатот се собираат пред седиштето да изразат револт за одлуката штрајкот да се стави во мирување

Претседателот на СОНК пред само неколку часа изјави дека Советот на Синдикатот одлучил штрајкот да се стави во мирување додека трае мирното решавање на спорот а...

Шаќири: Ќе се разгледаат можностите за надомест на патните трошоци на просветните работници

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска изјави дека очекува одлука од Самостојниот синдикат на вработените во образованието, науката и културата (СОНК) утре да започне...

Средношколците до Владата и Синдикатот: Договорете се побрзо, веќе изгубивме цела учебна година со неквалитетна онлајн настава

Средношколците апелираат на интензивирање на преговорите меѓу власта и синдикатот, а бараат и да бидат вклучени во изнаоѓањето на решенија за надоместување на пропуштениот материјал. „Учениците...

Преку социјален дијалог до поголем интерес за упис во средно стручно училиште

Социјален дијалог за усогласување на уписните политики за средното стручно образование со цел зголемување на бројот на запишани ученици во средните стручни училишта, поттикнување на компаниите...