Преку социјален дијалог до поголем интерес за упис во средно стручно училиште

Социјален дијалог за усогласување на уписните политики за средното стручно образование со цел зголемување на бројот на запишани ученици во средните стручни училишта, поттикнување на компаниите...

Шаќири: Училиштата се подготвени за настава со физичко присуство, да се почитуваат протоколите

По едномесечниот, продолжен зимски распуст, околу 255.000 ученици денеска се вратија во училишните клупи за второто полугодие од учебната 2021/2022 година. Добро здравје и успешен почеток...

Четири факултети и 10 основни и средни училишта ќе бидат целосно пристапни за лица со попреченост

Mинистерството за образование и наука (МОН) посветено работи на обезбедување инклузивно образование. Образовните институции треба да бидат целосно пристапни и достапни и затоа, денеска на 3...