И до 120 нови пациенти со мултиплекс склероза годишно, 50 ја чекаат високоефикасната терапија

Секоја година се дијагностицираат нови 80-120 пациенти.  Имено, повеќе од 50 пациенти се на листата на чекање за примање на високоефикасна терапија. Овие лица се млади,...

Кристина Еплгејт има мултиплекс склероза

Американската глумица Кристина Еплгејт има мултиплекс склероза. Сега веќе 49-годишната глумица непријатната новост ја сподели синоќа на интернет. „Здраво, пријатели. Пред неколку месеци ми беше дијагностицирана...