Донаторот на Ќосето се уште не пројавил интерес да го земе споменикот

Единствен кој пројави интерес за објектот познат во јавноста како „споменикот на Ќосето“ е Општина Сопиште, која планира да го постави на кружниот тек кој ги поврзува Сопиште и Сончев Град.