Локалната и централната власт на маса: Општините се финансиски многу зависни од Владата

Ова е заеднички заклучок од дијалогот во организација на Министерството за локална самоуправа со претставници на ЗЕЛС, градоначалници и експерти за подобрување на функционалноста на општините што овие два дена се одржува во Маврово