ДСЗИ: Инспекторите не затекнаа надворешни лица во тетовската болница при надзорот во неделата

Тоа најверојатно се должи на реалните промени во функционирањето на болницата, под притисок на јавноста по трагичниот настан. ДСЗИ ќе продолжи со вонредни надзори и врз...

Келнери на „Боемска улица“ спречиле инспекциски надзор, на гости им бил Мицкоски?

Епидемиолозите не се единствени кои наидуваат на проблеми на терен при правењето на епидемиолошките анкети. Во спречување при извршување на обврските попладнево наидоа и инспектори на...

Антикорупциска ќе бара вонреден инспекциски надзор за изборот на ректор на УКИМ

Антикорупциската комисија ќе упати барање до Државниот просветен инспекторат (ДПИ) да изврши вонреден инспекциски надзор за примената на Законот за високото образование и Статутот на Универзитетот „Св....