Фестивал во Швајцарија: „Исчезнатиот” на Арбен Тачи е награден за најдобар странски филм

Филмот „Исчезнатиот” во режија на Арбен Тачи е прогласен за најдобар странски филм на Интернационалниот фестивал во Швајцарија. Филмот е финансиран од Агенцијата за филм на Република...

Сојуз на спортови на Скопје ги додели наградите „13 ноември“: Лауреати Дејан Горгиевски и Илина Арсова

Традиционално, по повод денот на ослободување на Град Скопје, Сојузот на спортови на Скопје ja доделува наградата „13 Ноември“. Годинава, на предлог на Комисија за награди...

Доктори, правници, професори, уметници се меѓу добитниците на наградата „13 ноември“

Доктори, правници, професори, уметници се меѓу добитниците на наградата „13 ноември“ што традиционално секоја година ја доделува Град Скопје. За нив се одлучуваше по пат на...

За првпат награда за Invest North Macedonia од Меѓународниот трговски совет од Вашингтон

Во категоријата најдобар менаџер награда доби Мевлудин Ибиш менаџер на македонската компанија Даути Комерц, еден меѓу 10тина домашни компании кои поднесоа апликации во повеќе категории на годинешниот светски...

Наградата за истражувачко новинарство во Европа за проектот „Пегазус“

Конзорциумот на европски медиуми познат како „Забранети приказни“ и нивниот проект „Пегазус“ ја добија наградата на Европскиот Парламент за најдобро истражувачко новинарство, јави дописничката на МИА...