Недела на италијанскиот јазик – со концерти, филмови, се одбележуваат 700 години од смртта на Данте Алигиери

Како заокружување на настаните посветени на Данте, на 19 ноември во Македонската опера и балет ќе биде изведена светската премиера на операта „Lapeggiamenti, amenità, querimonie et...

Деформитетите на стапалото, колкот и рбетот најчести кај популацијата од 0-18 години во земјава

По повод месецот на детското здравје, Клиниката за ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ  во чиј склоп е и Мајчин дом, организираше креативна работилница со дечињата од градинката...