На едно место до сиот недвижен имот: Регистар за продажба на преземени недвижности

Почетното воспоставување на регистарот би значело доставување на податоците со кои располагаат банките, штедилниците, Управата за јавни приходи, Агенцијата за управување со одземен имот и други финансиски субјекти. Од Катастарот велат дека работна група ги подготвува подзаконските акти и се очекува следниот месец да биде готов потребниот Правилник за начинот на водење, формата и содржината на Регистарот на преземени недвижности наменети за продажба

Имот на Ѓоковиќ: Станови во САД, во Порто Монтенегро, во Монте Карло е сосед со Хамилтон и Возњацки

Новак Ѓоковиќ, според податоци на интернет, досега заработи 134,6 милиони долари во кариерата. Кон нив, неодамна, додаде 2,6 милиони евра за освоената титулата на Вимблдон, моментно...