Заев и Ципрас меѓу фаворитите за Нобеловата награда за мир

 - Би било идеално наградата за мир да им биде дадена на двајцата премиери од двете држави или на некој друг кој учествувал во преговорите, изјави Нумелин, специјален уредник за Нобеловите награди на шведската новинска агенција ТТ