Новинарот доајен Иван Бојаџиски за Нова ТВ: И по 60 години новинарство не сум подготвен да се откажам од оваа убава професија  

Новинарот Иван Бојаџиски оствари 60 години кариера во новинарството. Работел за повеќе медиуми од земјава, бил дописник на повеќето национални медиуми и медиуми од поранешна СФРЈ,...

Го напушта новинарството по долги години: Менче Точи ќе раководи со секторот за односи со јавност на Фондот за здравство

Новинарката со долгогодишно искуство Менче Точи, која, речиси, цела кариера ја посвети на здравството и проблемите во тој сектор, го напуштан новинарството и во иднина ќе...

Да се биде новинарка во Македонија

И покрај многубројните вербални и физички напади врз новинарките, повеќето резултираат со осуда од страна на здруженијата кои ги штитат новинарите и од јавноста, но неретко институциите остануваат неми и не излегуваат со јавен став против нападите

Нема награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2019 година

Одборот за наградата за публицистика и новинарство, со кој претседаваше Катерина Блажевска, нема да ја додели наградата затоа што, како што е наведено во одлуката, ниту еден од кандидатите не го доби потребното мнозинство гласови

Чаусидис: Не е променета состојбата во новинарството и со новата власт

Претседателката на Синдикатот на новинари и медиумски работници, Тамара Чаусидис, во Студио на НОВА објаснува со какви предизвици се соочуваат новинарите. Неизвесноста за работното место, малите...