Скопјанецот Петар за НоваТВ раскажува за моменталната состојба во украинскиот град Запорожје

Петар Исаковски со сопругата и тримесечното бебе живее во украинскиот град Запорожје, каде вчера, според јавувања на светските медиуми, била гранатирана најголемата нуклеарна централа во Европа. ...

По 10 години Јапонија ќе почне да ја отстранува водата од оштетената нуклеарна централа Фукушима Даичи

Новиот јапонски премиер Фумио Кишида рече дека отстранувањето на отпадните води од нуклеарната централа Фукушима,  оштетена во 2011 година за време на земјотрес и цунами, не...