Најави темелна истрага: Премиерот Рама јавно се извини на граѓаните за скандалот со објавените лични податоци

По вчера обелоденетиот скандал, со јавно објавениот список на плати, единствени матични броеви и работни места на 637.138 албански граѓани, функционери, политичари, јавна и државна администрација,...

Обвини за сексуално злоставување и исчезна: ОН бараат докази за состојбата на тенисерката Пенг Шуаи

Обединетите нации (ОН) денеска побараа докази за состојбата на кинеската тенисерка Пенг Шуаи, која исчезна откако обвини висок функционер за сексуално злоставување. Би било важно да...

Како мртвите птици се претворија во Сухои

Секогаш кога Северна Македонија е пофалена, се случува нешто што очигледно има за цел да го дефокусира јавното внимание од нејзиното историско полноправно членство во НАТО. Објава на Твитер од Руската амбасада во Скопје со нова дезинформација на денот кога американски авиони летаа над Скопје за да го поздрават членството на Северна Македонија во НАТО. Само случајност…?, се поставува како прашање во текстот на Ф2Н2