„Падна“ криминална група: Местеле мечеви во Македонија, Србија и Чешка и се обложувале

„Дружината“ е разбиена од полициите на Словенија и на Хрватска, а во соработка со „Европол“. Во претресите на 13 куќи и 15 возила на различни се запленети два автомобила, 35 електронски направи, 32 мобилни телефона, 19,650 евра и 38,500 фалсификувани евро-банкноти и аупсени се 11 лица, соопштуваат од европската полиција

Израелец за подземјето во тенисот: Мафијата им приоѓа на сите

Амир Вејнтрауб за израелски „Тајмс“ истакна дека непристојни предлози стигнуваат и до најдобрите меѓу кои и Новак Ѓоковиќ. Финансискиот надомест за еден пораз, вели тој, е колку заработката на просечен играч во цела сезона