Измени на Изборниот законик за контрола на државните ресурси во изборниот процес

Собранието во пресрет на Локалните избори закажани за 17 следниот месец усвои измени на Изборниот законик за зголемување на отчетноста, транспарентноста и контролата на државните ресурси...

Османи иницирал итно формирање работна група за испитување на постоење евентуална закана за МНР со приведениот дипломат

Министерот за надворешни работи Бујар Османи иницирал итна процедура за формирање работна група која треба да изврши првична итна ревизија на состојбите со сертификатите и документацијата...

Андрикиене: Строго следете ги националните здравствени протоколи на денот на гласањето

Апел за строго следење на националните здравствени протоколи упати шефицата на Специјалната мисија за оценка на изборите на ОБСЕ/ОДИХР,  Лаима Андрикиене, на една недела пред денот...