ОБСЕ набљудува над 100 судски случаи,се мониторираат и случаите на СЈО

Неоправдано одложување на судските постапки, неповикување на странките и слични проблеми нотирала Коалицијата за правично судење, истакна денеска Натали Петровска, извршна директорка на Коалицијата на годинешниот...