Одлука на ДИК: Сто проценти повисок надоместок за членовите на Избирачките одбори

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница донесе едногласна одлука и за зголемување на паричниот надоместок за членовите на општинските изборни комисии за 20 отсто, а здравствените работници што учествуваа во процесот да добијат по 6.000 денари

Ковид-19 во Македонија: Вкупно 148 случаи, двегодишно дете од Скопје е најмлад пациент

Од денеска целосно се укинува меѓуградскиот и градски превоз во Куманово, а кај заболените со коронавирусот ќе почне да се применува лек што содржи комбинација на хидроклор и азитромицин кој веќе се покажа ефикасен во повеќе земји