Скопје: Досега се пријавени 67 корисници на проектот „Центар се грижи за возрасните“, има простор за уште 23

Градоначалникот на општина Центар Горан Герасимовски и министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска ги посетија домовите на двајца корисници на проектот „Сервис застари –...

Герасимовски: Се залагаме за хуман урбанизам, го раскинавме договорот со планерската куќа за „Треска“

Градоначалникот на Општина Центар вели оти јавниот интерес е поважен од бизнис интересите. „Центар мора да се развива и ’Треска’ и ’Холидеј Ин’, јас на самиот...

Општина Центар ќе ги реконструира детските игралишта

Општина Центар започнува акција за реконструкција на детските игралишта на нејзина територија. Вчера, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, заедно со општинските служби, направија кратка обиколка...

Градоначалникот Герасимовски додели уште 15 решенија за легализација

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, денеска додели 15 решенија за утврдување правен статус на бесправни објекти односно легализација. Во периодот од месец ноември 2021 година...

Казнети 218 непрописно паркирани возила во Општина Центар во изминатата недела

Вкупно 218 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот се санкционирани изминатата недела од ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина...