Министрите за надворешни работи на Република Бугарија,  Генчовска и на Република Северна Македонија, Османи разговараа за актуелната состојба на политичкиот дијалог

Министрите за надворешни работи, Теодора Генчовска и Бујар Османи, се сретнаа денес во Софија, непосредно пред почетокот на Втората заедничка седница меѓу владите на Република Бугарија...

(Видео) Османи на ФБ: Успешен старт на проектот за мобилно издавање патни исправи за дијаспората во Словенија!

Почнаа со работа базните и мобилните станици за изработка и достава на патните исправи на државјаните на Република Северна Македонија, кои што живеат и работат во...

Османи за „360 степени“: Вархеји и во иднина ќе има средби со двете страни како денешните во Софија

Комуникацијата  меѓу министерствата за надворешни работи на Северна Македонија и Бугарија продолжува и во овој период, кога во Софија нема политичка влада, изјави министерот за надворешни...

Османи почнува да ја приклучува земјава кон американската програма Visa Waiver за укинување на визите за нашите граѓани

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, формираше работна група која ќе има задача за приклучување на Република Северна Македонија кон програмата на САД Visa Waiver, односно...

Османи иницирал итно формирање работна група за испитување на постоење евентуална закана за МНР со приведениот дипломат

Министерот за надворешни работи Бујар Османи иницирал итна процедура за формирање работна група која треба да изврши првична итна ревизија на состојбите со сертификатите и документацијата...