Сакаме да поддржиме енергетска независност на вашата земја, порача Дендиас

„Ние со република Грција градиме добри пријателски и билатерални односи. Ме радуваат податоците за нашата економската соработка, остваривме размена која надмина 900 милиони евра“, истакна министерот...

Арифи за Вашингтон не, но за Брисел била дел од комбинаториките за амбасадор во ЕУ, потврди Османи

„Никогаш немало барање, пратено агреман ниту имало предлог за поранешната градоначалничка на Тетово Теута Арифи да биде амбасадор на Македонија во Анкара и Вашингтон. Имало размислување...

Османи: Албанија има право да го дигне гласот за Македонија да биде раздвоена од заедничкиот пакет за почнување преговори

„Албанија има право да го дигне гласот за можноста по јуни Македонија да биде раздвоена од заедничкиот пакет на двете земји за отпочнување на преговорите со...