Антикорупциска побара Обвинителството да отвори истрага против Панчевски

Државната комисија за спречување на корупција ќе поднесе иницијатива до Јавното обвинителство за постоење основано сомневање за злоупотреба на службената должност и овластување против поранешниот претседател...

OJO отвори постапка за Јанева за претресот кај Панчевски

Јавното oбвинителство отвори предистражни постапки по трите кривични пријави што поранешниот претседател на Кривичен суд во Скопје, Владимир Панчевски, ги поднесе против специјалната обвинителка Kатица Jанева....

Џолев: Започната постапка за одговорност на службеникот Стаменковски

Судијата Владимир Панчевски до полицијата поднесе пријава дека на 18 јануари во неговата канцеларија број 61 во одделението за прекршоци, влегол Стаменковски и почнал вербално да му се заканува, додека пак Стаменковски го тврдеше спротивното

Владимир Панчевски на суд за тужба за мобинг

Горан Стаменковски од Одделението за човечки ресурси го тужи Панчевски бидејќи во подолг временски период го прераспоредувал на други работни позиции, го казнувал, а тужителот морал и да исполни норма која, како што стои во тужбата, не постои во праксата на Судот