Нешто убаво – со Фиќо и со многу љубов и позитивна енергија на пат околу светот!

Налепницата  со нашиот меѓународен код МК,залепена  на стаклото на едно тиркизно-зелено Фиќо, на фотографија  од  репортажа  во  хрватскиот весник „Слободна Далмација“, ни го привлече вниманието да...

Утре се отвораат границите: Без тест и карантин во Србија, Албанија, Косово и Турција

За патување во Бугарија и Грција како земји членки на ЕУ важат насоките дадени од ЕК за отворање на границите од 1 јули. Во меѓувреме, Словенија и Хрватска најавија можност за заострување на граничниот режим и повторно враќање на обврската за двонеделен карантин за лицата кои доаѓаат од Србија, од БиХ, од Црна Гора, од Албанија, од Северна Македонија и од Косово